BEDRIJF

Ontstaan

Na verschillende jaren loondienst besloot Eric Van Hoo in 1979 zich te vestigen als zelfstandig algemeen schrijnwerker. Na ongeveer 5 jaar specialiseerde hij zich in het maken van trappen.  Na verloop van tijd werd het noodzakelijk personeel aan te werven om de vraag aan te kunnen.

Als zoon is Stijn Van Hoo als het ware opgegroeid tussen de trappen. Het was dan ook een logische stap dat Stijn na zijn studies houtbewerking aan de slag ging in het bedrijf.  Door de ervaring en vernieuwing blijven we een bedrijf in beweging. 

Sinds 2009 werd de fakkel van vader op zoon doorgegeven. Toch werkt Eric nog dagelijks actief mee.

Werkwijze

Bij de architect wordt de stijl en vorm van de trap bepaald. Het grondplan en de wensen van de klant zijn voor ons het vertrekpunt.

Eén van de belangrijke stappen bij het kiezen van de trap is het kiezen van de houtsoort. Afhankelijk van de stijl is de ene houtsoort al meer aan te raden dan de andere.
De tweede belangrijke stap is het kiezen van de balustrade of trapleuning.
Een derde belangrijke stap is het al dan niet kiezen voor het vernissen van de trap.

Bij al deze vragen bieden we de klant graag een advies aan. De vraag open of gesloten trap kan een moeilijke beslissing op zich zijn. Ter plaatse bekijken we met de klant wat de beste keuze is rekening houdend met alle aspecten van de traphal en het huis in het algemeen.

Op basis van deze zaken bieden we de klant een vrijblijvende offerte aan.

Het opmeten van de trapopening gebeurt door Eric of Stijn. Op basis van de exacte maten wordt de trap uitgetekend.

Vervolgens worden alle stukken uitgehaald uit verzaagde bomen. Deze bomen kopen we winddroog aan en laten hier bovenop ruim 1 à 2 jaar uitdrogen in de werkplaats.

Eenmaal de trap in elkaar zit, verwittigen we de klant en spreken we het tijdstip van plaatsing af.

Copyright Van Hoo ©2010